12 Mart 2011 Cumartesi
Karnıbahar Ograten
Karnıbahar OgratenMalzemeler1 Adet Karnıbahar100 Gr.Kaşar Peyniri2 Yemek Kaşığı Tereyağı2 Yemek Kaşığı Un500 Gr.SütTuzKarabiberYemeğin TarifiKarnıbaharı temizleyip yıkayın.Tuz atılmış kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Suyun fazlasını süzüp karnıbaharların çiçeklerini ayırıp bu arada beşamel sosu hazırlayın. Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.Hazırladığınız beşamel sosun bir kısmını karnıbaharın üzerine döküp karıştırın.Karıştırdığınız karnıbaharı fırın tepsisine alın.Kalan beşamel sosuda karnıbarların üzerine döküp yayın.En üstede rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında üzeri kızarana kadar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder